1. Discover Lexus
  2. Tokyo motorshow 2019

LEXUS PŘEDSTAVUJE SVOJI VIZI ELEKTRIFIKACE BUDOUCNOSTI – SVĚTOVÁ PREMIÉRA KONCEPTU LF-30 ELECTRIFIED

TOKYO, Japonsko (23. října 2019)

Lexus v souladu se svojí nepolevující snahou přinášet pokrokové a úžasné zážitky odhalil vizi „Lexus Electrified“, představující nadcházející generaci elektrifikovaných vozidel Lexus. Tomuto okamžiku předcházela světová premiéra konceptu Lexus LF-30 Electrified na 46. ročníku Tokijského autosalonu 2019.

Lexus již od samotného vzniku značky v roce 1989 usiluje o to, aby zákazníkům vždy přinášel pokroková řešení a úžasné zážitky spojené s produkty a značkou, schopné oslovit všech pět lidských smyslů. Uvedením modelu RX 400h v roce 2005 se Lexus postavil do čela světových průkopníků technologií elektrifikace, kam patří i dvoustupňová redukční převodovka nebo vícestupňový hybridní pohon, účinně využívající hybridní technologie způsobem, který přináší vynikající jízdní schopnosti a bezprostřední zpětnou vazbu při řízení, charakteristickou pro hybridní vozidla Lexus.

Cílem dnes odhalené vize „Lexus Electrified“ je dosáhnout významného posunu výkonových charakteristik, handlingu, ovládání i radosti za volantem – přestože se mobilita napříč společností postupně mění s nástupem autonomního řízení a elektrifikace vozidel.

Ve snaze zachovat typickou zábavu za volantem vyvíjí Lexus nový vyspělý systém regulace postavení karoserie a další technologie elektrifikace pro ještě větší radost z řízení a zásadní proměnu samotné podstaty luxusních vozidel budoucnosti. V tomto směru čerpá Lexus ze zkušeností, kterých nabyl během vývoje klíčových technologií pro řadu oblíbených hybridních modelů Lexus s elektrickým a benzínovým pohonem, jako je např. systém energetického managementu baterie, řídicí moduly výkonu nebo elektromotory. Technologie Lexus Electrified podporuje integrovanou kontrolu hnacího ústrojí, řízení, odpružení a brzd, čímž maximálně využívá potenciálu technologie řízení elektromotorů, postupně vyšlechtěné v hybridních modelech značky. Prostřednictvím uvedené technologie dokážeme regulovat hnací sílu ve prospěch optimálního postavení karoserie vozidla za každé jízdní situace. Snahou firmy Lexus je i nadále nabízet vozidla poskytující zábavu za volantem i bezpečnější cestování.

V rámci plnění tohoto cíle plánuje Lexus odhalit v listopadu 2019 svůj první elektromobil s bateriovým pohonem (BEV) – čímž opět reagujeme na potřeby zákazníků v různých regionech po celém světě, kam spadá i vývoj hybridních vozidel (HEV), plug-in hybridů (PHEV), elektromobilů na baterie (BEV) a vozidel poháněných vodíkem (FCEV). V návaznosti na to pak Lexus plánuje rozšířit svoji modelovou nabídku elektrifikovaných vozidel – počátkem nadcházející dekády proto představíme náš první plug-in hybridní Lexus a také novou speciální platformu pro elektromobily na baterie. Do roku 2025 bude mít Lexus k dispozici elektrifikované verze všech modelů svých vozidel; naším cílem je, aby prodeje elektrifikovaných vozidel předehnaly prodejní objemy modelů s klasickým spalovacím motorem.