1. Discover Lexus
  2. Reliably Number One for Reliability
NOVINKY LEXUS

SPOLEHLIVĚ ČÍSLO JEDNA PRO SPOLEHLIVOST

Móda přichází a móda odchází, ale s každým dalším rokem zůstává spolehlivost značky Lexus konstantní. Trvalá kvalita jejích vozidel byla opět potvrzena jedničkou v každoročním hodnocení What Car? Průzkum spolehlivosti již posedmé.

  • Lexus byl posedmé jmenován nejspolehlivější značkou v britském každoročním What Car? Průzkumu
  • Lexus získal 98,3 % v průzkumu zahrnujícím 32 značek a 178 modelů
  • První generace NX dosáhla 99,8 %, následovala zcela nová NX s 99,4 % a UX s 99,3 %

Claire Evansová, What Car? spotřebitelský redaktor a osoba stojící za průzkumem uvedla následující: „Pokud je vaší prioritou spolehlivost, model Lexus je tou nejlepší volbou. Nejen, že se jeho modely jen zřídka pokazí, ale když se to stane, jeho prodejci vyřeší všechny problémy rychle a bez problémů bez nákladů pro vlastníky. Je to značka, která vede na poli spolehlivosti.“

Téměř 22 000 motoristů se zúčastnilo předního spotřebitelského šampiona a platformy pro nákup automobilů ve studii UK 2023 o vozech, které fungují nejlépe a nejhůře, pokud jde o závady. Výsledky zahrnující 32 značek a 178 různých modelů starých až pět let ukázaly, že Lexus dosáhl bezkonkurenčního skóre 98,3 procenta, a to nejen s ohledem na počet zjištěných problémů, ale také na to, jak dlouho trvalo jejich odstranění a jejich náklady na opravu.

Lexus exceloval v kategoriích průzkumu, zejména ve třídě rodinných SUV, kde první generace NX dosáhla vrcholu s 99,8 procenty; zcela nový, aktuální druhý NX s 99,4 procenty; a UX třetí s 99,3 procenta. Lexus RX se umístil na druhém místě mezi velkými SUV s 98,6 procenty. Všechny tyto modely jsou hybridní modely s automatickým nabíjením – technologie hnacího ústrojí, o které průzkum zjistil, že je nejspolehlivější a nejsnáze se opravuje, když se vyskytne problém.

Limuzína Lexus IS se již možná neprodává, ale majitelé stále oceňují její odolnost: se skórem 98 procent dosáhl vrcholu třídy manažerských vozů.